המטבח הירושלמי

חרוסת נוסח פרס

המצרכים:
250 גרם אגוזי מלך
150 גרם שקדים
150 גרם צימוקים שחורים נטולי חרצנים
150 גרם משמש יבש
50 גרם פיסטוקים
סילאן
הל וקינמון לפי הטעם
יין אדום מתוק
מעט חומץ
אופן ההכנה:
טוחנים את הפירות היבשים. מוסיפים סילאן למידת הסמיכות הרצויה. מערבבים. מוסיפים הל .וקינמון לפי הטעם. מוסיפים יין מתוק למידת הסמיכות הרצויה. מוסיפים קצת חומץ

בתאבון!

מתכונים נוספים

הבמיה של אלגרה
חלה נוסח האר"י ותלמידי הגר"א
הבואיקוס (באיוס דה פאן) של ארוטשס
חלות לחגי תשרי+לחם ציפור וחלות לראש השנה
הספינג'  של סבתא מסעודה
קוגל ירושלמי
לחם "עיני המן" לפורים- נוסח מרוקו
קוגל ממצות
  מרציפן בנוסח מודרני וקל לביצוע
מעטפות שבשבת לשבועות
עוגת לקח
אורז פרסי
עלי גפן ממולאים
עוגיות לימים הנוראים
המטבוחה של סבתא
לביבות תפוחי אדמה
הספינג' של סבתא מזל כהן
המג'דרה של דודה גרציה
הסוטלץ'
פשטידה לפסח
מתכונים מימי המצור על ירושלים בתש"ח
סודות הבורקס של משפחת ארוטשס
ריבת משמש
מאכלים לסעודה מפסקת בערב ט' באב
עוגת דבש קלילה לבעלבוסטע עסוקה
קרעפלך ממטבחה של חנה הרשלר
ריבת חבושים
מרק ארטישוק ירושלמי
מרק עדשים ליום כביסה
עוגיות תמרים ואגוזים ממטבחה של סבתא וונזיה
בעבע (עוגיות ממולאות בתמרים)
חרוסת נוסח קזבלנקה
קובה נבלוסיה
סלט החצילים של הבעלבוסטע
סלט גזר מזרחי
סלט סלק מזרחי
סימנים לראש השנה
הממולאים של רחל
מרק צ'ורבה של הבעלבוסטע הרומניה:
סופגניות לבעלבוסטע עסוקה במיוחד
פנקייק של סבתא
מרק  צבעוני של סבתא שרה
שיני המן - מסורת ספרדית מחברון

חרוסת של גולי כורדיסטן

סוד המלפפונים הכבושים של שלמה צוברי
כדורי זיתים
סלט חצילים של סבתא
הלחמניות של סבתא מרזל
קציצות הבשר של אבא
מתכון לחלה לראש השנה
מתכון לכבישת זיתים מוצלחת במיוחד של שלמה צוברי

נשמח לקבל מתכון ירושלמי עם סיפור מעניין. השולח ששמו יעלה
בהגרלה יזכה בסיור "מטעמי הבעלבוסטע הספרדיה".




אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319