המטבח הירושלמי

קרעפלך ממטבחה של חנה הרשלר

בעדות אשכנז נהגו לאכול קרעפלך בסעודה המפסקת שלפני יום הכיפורים.

המצרכים לקרעפלך:
2 ביצים
מעט מים
קמצוץ מלחי
1/2 כף שמן
2 כוסות קמח

אופן ההכנה: לערבב 2 כוסות קמח, ביצה, מלח וכף שמן. להוסיף מים לפי הצורך (כ-3 כפות).
ללוש עד שמתקבל בצק חלק די קשה .לכסות למשך שעה עם מגבת. לרדד שני עלים . לחתוך לריבועים . בכל ריבוע לשים מלית. להכין מכל ריבוע מעין מעטפה משולשת.

המצרכים למלית:

250 גרם עוף/בשר
ביצה קשה
ביצה
שום
בצל מאודה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
לבשל עוף/בשר ולרסק. להוסיף ביצה קשה ובצל מאודה. לתבל במל ופלפל שן שום וביצה. לבשל במים רותחים עם מלח עד שהקרעפלך צפים.
מגישים צף במרק עוף





אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319