הבואיקוס (באיוס דה פאן) של ארוטשס:
בימים בהם לא זרקו אוכל, שמרו על פירורי הלחם בצנצנת מיוחדת. כאשר הצנצנת התמלאה, היתה בעלת הבית מוסיפה שאריות גבינות ותבלינים, ויוצרת מהעיסה קציצות.

מצרכים:
350 גרם קמח תופח
200 גרם גבינה צהובה
200 גרם חמאה מומסת
150 גרם גבינה בולגרית
250 גרם גבינה לבנה שמנה
1 ביצה
אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים (חוץ מהביצה) עד שמתקבלת עיסה לחה. לשים במקרר כ-30 דקות. לגלגל ללחמניות קטנות. למרוח ביצה ולפזר שומשום. לאפות בחום
של כ-200 מעלות עד להשחמה.

המתכון באדיבות מאפיית ארוטשס - רחוב הנביאים 48,ירושלים
הסיפור באדיבות עדנה עסיס - "מטעמי הבעלבוסטע הספרדיה"

 


אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319