המטבח הירושלמי

מרק עדשים ליום כביסה (כאשר בעלת הבית טרודה והילדים רעבים)
המצרכים:
200 גרם עדשים ירוקות (כדאי להשרות לילה במים)
5 עגבניות בשלות מרוסקות
6 שיני שום
1 בצל גדול
מלח,פלפל,כמון, פפריקה וכרכום לפי הטעם
1 רסק עגבניות (קופסה קטנה).
אופן ההכנה:
מרתיחים את העדשים עד להתרככות.
מטגנים בסיר בצל קצוץ  ו-3 שיני שום קצוצים עד להזהבה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות.
מוסיפים את העדשים (עם המים).
מתבלים לפי הטעם ומוסיפים את שיני השום הנותרות קצוצות.
מוסיפים מים רותחים ומבשלים על אש קטנה.

בתאבון!

 

 

אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319