המטבח הירושלמי

הספינג'  של סבתא מסעודה

המצרכים:

1 ק"ג קמח להכנת כ 25 סופגניות
50 גרם שמרים או שקית שמרית
1 כף שטוחה מלח שלחן
2 כפות סוכר
3 - 1/2 3 כוסות מים פושרים לפי הצורך
שמן לטיגון
אבקת סוכר גבישי לציפוי אחרי הטיגון

אופן ההכנה של הספינג'
שופכים את הקמח לקערה, מפזרים מלח וסוכר.
יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את השמרים. מוסיפים את המים בהדרגה
ומערבבים עד ליצירת בצק רך יחסית. 
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה-שעתיים בהתאם לטמפרטורה.
לאחר שעה, מחממים היטב את השמן. כשהשמן חם, מנמיכים את הלהבה.
הבצק של הספינג' דביק למדי

את הספינג'' יוצרים בעזרת ידיים רטובות, 
יוצרים עיגולים עם חור באמצע מעין כעך או דונטס אמריקאי או טבעת ומטגנים.
מזהיבים משני הצדדים וסופגים את עודף השמן בנייר. 
ניתן לפזר על הספינג'' - סוכר, אבקת סוכר או דבש - על פי הטעם.


 






אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319