המטבח הירושלמי

עוגיות תמרים ואגוזים ממטבחה של סבתא וונזיה
מצרכים לבצק:
200 גרם סוכר
400 גרם חמאה
600 גרם קמח
תמצית וניל
2 ביצים
אופן ההכנה:
לערבל במערבל מזון חמאה וסוכר.מוסיפים לאט לאט את הקמח.
אחר כך מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל, עד להווצרות בצק פריךודביק מעט.
משאירים את הבצק במקרר לשעתיים.
מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות/פסים.
מורחים את המילוי וסוגרים.
אופים בחום של 170 מעלות כ-20-25 דקות עד להשחמה.
בוזקים מעט אבקת סוכר מלמעלה לקישוט.
מילוי:
ממרח תמרים
אגוזים שבורים
מעט סוכר
מעט קנמון
אופן ההכנה:
מורחים ממרח תמרים על רצועות הבצק. מפזרים שברי אגוזים.בוזקים מעט סוכר וקנמון.
בתאבון!

המתכון באדיבות הנכד רוני ארושטס ממאפיית ארוטשס -רחוב הנביאים 48.

 





אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319