המטבח הירושלמי

קוגל ירושלמי
המצרכים:  החומרים ל- 10-12 מנות
400 גרם אטריות דקות (מס' 210)
1 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
3 בצלים קצוצים
1/2 כוס שמן קנולה  (ברוב הגרסאות האותנטיים עדיין מכינים את הקוגל  עם מרגרינה  100 גרם  במקרה ומעוניינים בכל זאת להשתמש במרגרינה  הבעלבוסטע ממליצה על מרגרינה של מזולה )
2 כפות סוכר
3 ביצים
2 כפות קמח תופח מאליו
1/2 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
1 כפית מלח או לפי הטעם
שמן או מרגרינה מזולה לשימון התבנית

 אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות במי מלח רותחים, עד שהן מתרככות, אך לא יותר מידי. מסננים ושוטפים במי ברז. מעבירים לקערה רחבה.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד שיזהיבו ומוסיפים אל קערת האיטריות. מחממים את השמן ומוסיפים את הסוכר ומבשלים להשחמה,מטגנים תוך בחישה עד שהסוכר משחים . מוסיפים הכול אל האטריות ומערבבים.

טורפים את הביצים ומוסיפים לאטריות. מוסיפים את הקמח הפלפל השחור והמלח ומערבבים בעדינות.

משמנים את התבנית במזולה או בשמן ומעבירים לתוכה את עיסת האטריות. אופים לילה שלם בתנור שחומם מראש,בחום של חמין (פלטת שבת) או כ-שלושת רבעי השעה בחום בינוני, עד שהקוגל משחים מאוד.



אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319