המטבח הירושלמי

בעבע (עוגיות ממולאות בתמרים) - ממטבחם של יהודי עירק - מיוחד לפורים

המתכון באדיבות יהודית ידיד לבית ברוך

המצרכים לבצק:

1/2 ק"ג קמח
1 שמראית
1 כוס שמן קנולה
מעט סוכר

הכנת הבצק:
לשים את החומרים  ומתפיחים כשעה.

מצרכים למילוי:
1/2 ק"ג תמרים מגולענים
מעט מים ויין

מערבבים הכל. ניתן להמיס כמה דקות במיקרוגל

אופן ההכנה:
לוקחים חתיכת בצק ממלאים בתמרים וסוגרים. משטיחים עם מערוך. מנקבים בבצק עיגולים כדי להשטיח.
אופים בתנור בחום בינוני כ-15 דקות. כאשר משחים מעט הופכים ומשחימים קלות גם בצד השני. ניתן לפזר שומשום לעיטור.

בתאבון!!!

 





אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319