המטבח הירושלמי

לחם "עיני המן" לפורים- נוסח מרוקו
ממטבחן של מרי איבגי ורחל סבג
המצרכים:
4 כוסות מים
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
1 כף בוכר
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כפית מלח
ביצים קשות בקליפתן (כמס' בני המשפחה)
אופן ההכנה:
משרים את השמרים במים פושרים וכף סוכר למספר דקות. מערבבים את השמרים עם הקמח, המלח, השמן והביצים לכדי בצק. מעצבים את הלחם ומשקיעים בו את הביצים הקשות בקליפתן. בעזרת שתי רצועות בצק מוצלבות מהדקים את הביצים הקשות ללחם. מניחים לתפיחה כחצי שעה. מושחים את הלחם בחלמון ביצה ואופים עד להשחמה.



אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319