המטבח הירושלמי

קוגל ממצות:
מתכון ממטבחו של יוחאי יהוד ז"ל, יהודי ממוצא תימני, שגר בעבר באחד מחדרי המוזיאון.
מצרכים:
5 מצות
1 כפית קינמון
2 סוכרזית
1/2 אבקת אפיה
4 ביצים
1 תפוח עץ מרוסק
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מרסקים את המצות לחתיכות קטנות ומשרים במים עד שהמצות יתרככו. סוחטים היטב. מערבבים עם שאר המצרכים ומשהים כשעה. אחרי שעה מערבבים שוב.
משמנים תבנית אפיה בקוטר 26. שופכים את כל הבלילה לתבנית, מיישרים ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור אפיה מחומם בחום נמוך ואופים כל הלילה. בבוקר- מסירים את נייר האלומיניום ואופים עד שהחלק העליון משחים.







אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319