המטבח הירושלמי


    מרציפן בנוסח מודרני וקל לביצוע
נכתב ע"י אביבה שר (לבית מזרחי)

החומרים הדרושים
250 גרם שקדים
1    כוס אבקת סוכר
1    סוכר ווניל
2    טיפות תמצית שקדים מרים
2    טיפות לימון
½   חלבון של ביצה

אופן ההכנה
           שופכים מים חמים על השקדים
משרים כ 10 דקות ומסננים
מקלפים את הקליפה מהשקד
מניחים את השקדים המקולפים
בתוך כלי עם מים ולימון עד גמר הקילוף
מסננים ומייבשים את השקדים בתוך מגבת

במערבל מזון:
       טוחנים את השקדים
מוסיפים את הסוכר והתבלינים
מוסיפים החלבון לאט לאט עד שמתקבל גוש
פורשים עלה בעובי של  11/2 ס"מ
בעזרת חותכנים צרים צורות.

 הצורה המסורתית הייתה צורת מעוין. האמהות היו
 מגלגלות גליל וחותכות אותו בקו אלכסוני.
 
 לילדים היו עושים מסופו של אותו גליל קשר דמוי ציפור:
 צרים מקור, וזנב מאחור, והרי לכם "פשריקו". 

 






אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319