המטבח הירושלמי

עוגת לקח: (עבור בעלבוסטע עסוקה מאד שצריכה לשמור על המשקל).

עוגת לקח נאפתה לאירועים מיוחדים דוגמת חתונה ושמחת ברית המילה.עוגה מיוחדת שנאפתה מ-6 ביצים (!) בירושלים של פעם בהם הביצים נחשבו מצרך נדיר ויקר ערך.
הסיבה לשמה של העוגה : "לקח טוב נתתי לכם".
המצרכים:
6 ביצים מופרדות
1כוס סוכר
1 כוס קמח
4 סוכר וניל
אופן ההכנה:
* מקציפים חלבון עם הסוכר וסוכר הוניל
* מוסיפים חלמונים + הקמח המנופה ובתנועות עטיפה רחבות מערבבים את כל התערובת
* משמנים ומקמחים תבנית 26
* אופים ב 175 מעלות עד לשחימות עדינה של העוגה.
* מומלץ לבדוק אם העוגה מוכנה באמצעות קיסם

 


אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319