אורז פרסי של סבתא אסתר

אופן ההכנה:

להשרות את האורז כמה שעות עם מלח ומים.
מרתיחים את האורז עד שהוא מבושל קמעה ומתרכך.
מסננים את המים.
בסיר מחממים שמן ותבלינים (כמון, כרכום, פלפל). כאשר השמן חם מוזגים אותו לכוס.
חצי מתכולת השמן מחממים שוב בסיר עם פלחי תפוח אדמה.
על פלחי תפוחי האדמה מניחים את האורז. מוזגים על האורז את יתרת השמן המורתח.
מכסים את הסיר היטב, ומבשלים על אש קטנה עוד כ-40 דקות.

בתאבון!.

 




אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319