ממטבחה של חנה הרשלר (דור שביעי בירושלים):
סימנים לראש השנה

עלי סלק- פזי "שיסתלקו שונאינו"
המצרכים:
חבילת עלי סלק
שום
מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את עלי הסלק במים בסיר לחץ. 15 דקות לאחר הצפצוף
מסננים את העלים, מרסקים במעבד מזון.
מוסיפים ביצה שום מלח וקמח מצה.
מטגנים לביבות.
מבשלים את הלביבות במיץ לימון, מים, שום, מלח וסוכרזית.

 

צימעס- גזר- "שתגזור עלינו גזירות טובות"

מקלפים את הגזרים. פורסים לפרוסות. מאדים בשמן. אם יש צורך מוסיפים מים. כשהגזר מתרכך מוסיפים דבש, קינמון, סוכרזית

שתהיה שנת בריאות ויתקיימו כל הברכות



 

אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319