המטבח הירושלמי

הממולאים של רחל
המצרכים:
בצל גדול
עגבניות
גמבה,
תפוח עץ גרנד
קישוא
עלי גפן
עלי סלרי
מעט לימון
אופן ההכנה:

בצל:
חותכים בצל גדול עד האמצע. מכניסים לריכוך במיקרוגל ל-4-5 דקות. אחרי שמתקרר פותחים את העלים החיצוניים וממלאים.
קישוא, גמבה, עגבניות, תפוח: מוציאים את הפנים הירק/הפרי וממלאים

מילוי:
חומרים:
אורז  חלוט כ-5-10 דקות
פטרוזיליה קצוצה דק
עגבניות מרוסקות (ניתן מהעגבניה למילוי)
תבלינים: פפריקה, גריל עוף, מלח, שמן זית,מלח
קוביות קטנות של מרגרינה (לא חייבים)
מערבבים את האורז החלוט עם תערובת התבלינים והשמן.
מרפדים את תחתית הסיר בגבעולי סלרי. עליהם שמים את הירקות והתפוח הממולא. במידה ומילאנו עלי גפן- שמים מעל . ניתן לשים מעט קוביות מרגרינה למראה מבריק בין הירקות. מוסיפים מעט מלח,מים ומיץ לימון. ממלאים את הסיר במים עד גובה של 3/4 מהסיר. מבשלים על אש נמוכהכ-40 דקות.
תאבון!!!



 

אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319