המטבח הירושלמי

המטבוחה של סבתא
המצרכים:
3  גמבות
8 עגבניות בשלות
2 בצלים
1 ראש שום
1 פלפל שאטה
תבלינים: פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
חולטים את העגבניות במים רותחים. מקלפים את העגבניות מהקליפה וחותכים לקוביות.
קוצצים בצל ושום ומטגנים קלות עד להזהבה.
מוסיפים את הגמבות החתוכות לקוביות ואת פלפל השאטה הקצוץ.
לאחר שהגמבות מתרככות מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים.
מבשלים על אש קטנה עד לקבלת
עיסה אחידה.
בתאבון!






אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319