המטבח הירושלמי

סופגניות לבעלבוסטע עסוקה במיוחד
המצרכים:
2+1/2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה 
2 "גביעי אשל"
2 ביצים
2 כפות סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
( 1 כפית קוניאק)
שמן לטיגון עמוק
גזר
ריבה או אבקת סוכר

אופן ההכנה:
לבחוש תחילה את הביצים, האשל והסוכר ולהוסיף את סוכר הוניל והקוניאק .
להוסיף בהדרגתיות את הקמח ואבקת האפיה ולערבב היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
לחמם את השמן בסיר עמוק. 
כשהשמן חם להכניס לתוכו חתיכת גזר לשמירה על חום השמן.
לצקת כף מן בלילה לתוך השמן החם, ועוד כף...
לטגן עד להשחמה קלה.
להוציא מהשמן החם בעזרת כף מחוררת ולהניח על נייר סופג.
להזריק בעדינות ריבה לתוך הסופגניות או לזרות אבקת סוכר על הסופגניות.
בהנאה ובהצלחה

בתאבון!!!

*תודה לאיריס כהן.







אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319