לביבות תפוחי אדמה של שרה זלדה (כ-30 לביבות)
משך ההכנה:
העיסה : 30 דק'
הטיגון/ האפייה: 30-40 דק'

המצרכים:
לעיסה:
6 תפו"א בינוניים
4  בצלים קצוצים
4  ביצים
1/3 כוס קמח מנופה
1/3 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
(1 כפית כמון)
לטיגון:
1 כוס שמן
1 גזר  מקולף חתוך ל-3

הוראות ההכנה:
1. לקלף תפו"א ולחתוך לקוביות קטנות.
2. לבשל בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך. (כ- 20 דק')
3. למעוך את תפוחי האדמה למחית
4. לקלף את הבצלים ולרסק או לקצוץ דק מאוד
5. לערבב את מחית תפוחי האדמה עם רסק הבצל, הביצים, הקמח, פירורי הלחם והתבלינים עד לקבלת תערובת יחידה
6. ליצור לביבות
אפשרות א':
לטגן במחבת בשמן חם (גובה שמן 1 ס"מ) על להבה בינונית עד להזהבה משני הצדדים.
אפשרות ב':
  לאפות בתנור; להניח את הלביבות בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור בחום של 180 מע' למשך 12-15 דק'.





אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319