המטבח הירושלמי

הספינג' של סבתא מזל כהן, כפי שנהגו במשפחתה בכניטרה שבמרוקו במשך דורות
(המתכון באדיבות בתה, שולה)
המצרכים
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים
31/2-4 כוסות מים פושרים
1 ביצה
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
לתוך גומה בקמח מכניסים 2 כפות שמרים.
בגומה אחרת- מכניסים 1 כף מלח, ובגומה אחרת 3 כפות סוכר.
מוסיפים בין 31/2 -4 כוסות מים פושריםץ. לים היטב. מוסיפים ביצה ולשים שנית.
מתפיחים כשעה במקום חמים. לאחר כשעה- לשים שנית. משאירים להתפחה נוספת.לשים שוב.
מרטיבים את הידיים .לוקחים את הבצק ומכינים מעין בייגלה. מסובבים קלות ומטגנים בשמן עמוק ורותח.
בתאבון







אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319