המטבח הירושלמי

מרק  צבעוני של סבתא שרה

המצרכים:
1 בצל
1 ראש שום
3 גבעולי סלרי
2 גזרים
2 קישואים
2 בטטות
1 גמבה אדומה
1 כוס עדשים כתומות

אופן ההכנה:
קוצצים שום ובצל ומזהיבים בסיר עם מעט שמן. מוסיפים את גבעולי הסלרי השוטפים והקצוצים.
קוצצים את הירקות: גזר, קישוא, בטטות וגמבה ומוסיפים לסיר עד ההזהבה.
מוסיפים מים . לאחר ההרתחה מוסיפים כוס עדשים כתומות שטופות היטב. מתבלים בפלפל, מלח, כמון ופפריקה.
מבשלים כשעתיים על אש נמוכה.

בתאבון!!!



 

אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319