המטבח הירושלמ

המג'דרה של דודה גרציה
המצרכים ל-6 מנות:
1/2 1  כוסות עדשים ירוקים של "כי טוב" (בחזקת נקי מתולעים)
2 בצלים גדולים
3 כוסות אורז פרסי לבן
1/2 4  כוסות מים (מהברז)
3 כפיות מלח
1 כפית כמון
2/3 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:
  1. לברור קלות את העדשים, לשים בקערה ולהשרות במים למשך שעה ולסנן.
  2. להעביר את העדשים ומי ההשריה לסיר גדול ולבשל  אותם (עם מכסה)
    כ-20 דק' (עד לריכוך)
  3. לקלף את הבצלים לחצות אותם בקו האמצע, לבדוק שאין נקודות שחורות וכד' (אם יש לשטוף תחת זרם המים) ולקצוץ אותם.
  4. לטגן את הבצלים במחבת על אש נמוכה מאוד כ-20 דק' עד להזהבה.
  5. בסיר נוסף לטגן קלות את האורז עד לשקיפות. להוסיף 1/2 4 כוסות מים
    מלח ושאר תבלינים.
  6. להביא לרתיחה, לערבב ולהנמיך את הלהבה, לבשל עוד 15 דק'.
  7. לכבות את הגז ולהמתין עוד 5 דק'.
  8. להוסיף לאורז את העדשים ואת הבצל המטוגן לערבב בעדינות ולהגיש .

המתכון באדיבות איריס כהן





אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319