המטבח הירושלמי

שיני המן - מסורת ספרדית מחברון
גב' מקלב ז"ל הועבר ע"י נירה גלילי

המצרכים:
3 ביצים
1 חלמון
3 כוסות קמח תופח
3 כפות שמן
לשים בצק. מרדדים עלה עבה. חותכים לקוביות קטנות 1/2 על 1/2 ס"מ.
מטגנים בשמן עמוק. מסננים

3/4 -1 כוס סוכר
3/4 כוס דבש
מרתיחים יחד. מכניסים את הקוביות ומגלגלים שנים-שלושה פעמים.
מורידים מהאש מרטיבים את השיש.
דוחסים שוב ומצננים. חותכים לחתיכות בגודל רצוי לפני שמתקרר.


בתאבון!!!




אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319