המטבח הירושלמי

איזו חרוסת מיוחדת הכינו גולי כורדיסטן בביג'אר על גבול פרס- כורדיסטן?

מתכון ממטבחה של סבתא שרה משלאי

המצרכים:
3 קופסאות ממרח תמרים
כוס וחצי בוטנים טחונים דק
כוס וחצי אגוזי פקאן טחונים דק
כוס וחצי שקדים טחונים דק
כוס שומשום קלויים טחונים דק
2 תפוחים מרוסקים
בננה מרוסקת
כוס יין אדום

אופן ההכנה:

מערבבים הכל, ונהנים

התפוחים בחרוסת לזכר הימים בהן הנשים ילדו בשדות מתחת לעצי התפוח מפחד פרעה.
לכן כתוב בשיר השירים "תחת התפוח עוררתיך".




אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319