פשטידת גבינה עם תרד (ואפשר בלי) לפסח
ממטבחה של הגב' שרה בן צור
(מתכון של יהודי רודוס בתקופת השלטון האיטלקי)

משרים במים קרים מצות שבורות לחתיכות קטנות ככל האפשר.
סוחטים אותם לאחר מספר דקות.
בצלחת עמוקה מניחים את המצות השבורות והסחוטות .
מגרדים כ-100 גרם גבינה בולגרית (לא חשוב אחוז השומן). מערבבים טוב טוב.
מוסיפים 4-5 ביצים  (בהתאם למס' המצות השבורות). מוסיפים 3 לבן או אשל.
ממיסים במחבת חבילת מרגרינה משובחת ומוסיפים לבלילה.
מערבבים היטב מכל הפינות והצדדים.
מוסיפים חצי חבילה של תרד שהופשר במחבת ומערבבים היטב.
מניחים על תבנית אפיה נייר אפיה ושופכים ת כל התכולה לתבנית האפיה.
מפזרים מעל הכל גבינה צהובה ומכניסים לתנור, ואומרים con Bueno estar
לאמור: בהצלחה.
כאשר הגבינה מקבלת צבע חום בהיר - מכבים את התנור. נותנים עוד כמה דקות לשיזוף קל ומוציאים את התבנית החוצה.
לאחר מספר דקות המתנה חותכים ומגישים עם סלט ירקות קצוץ דק וביצת חמינדוס.
בתאבון! Bon appetite








אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319