המטבח הירושלמי

כדורי זיתים
המצרכים:

לבצק:
3 כוסות קמח
150 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה / לבן / יוגורט
1/2 כפית מלח

למילוי:
1/2 קופסת זיתים ללא גלעינים (חרוזית)

לציפוי:
100 ג' שומשום

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים עד לקבלת בצק רך וחלק.
(אם הבצק נדבק לידיים להוסיף מעט קמח).

  • ליצור מהבצק כדורים בקוטר 1 ס"מ.
  • ליצור שקע במרכז הכדור בעזרת האגודל ולמלא בזית.
  • לכסות את השקע בבצק ולעגל מחדש לצורת כדור.
  • לברור את השומשום בצלחת ולפזר אותו בצלחת שטוחה ולגלגל את הכדורים בשומשום.
  • להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרחק 2 ס"מ זה מזה.
  • לאפות בחום גבוה = 200 מע' צלז' במשך 20-15 דק ' עד להזהבה.

בתאבון





אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319