המטבח הירושלמי

סודות הבורקס של משפחת ארוטשס
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח תופח
680 גרם גבינה 9%
660 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר את החומרים עד קבלת עיסה דביקה. מעבירים למגש. מכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר כשעתיים עד להתגבשות הבצק.
מצרכים למלית גבינה:
250 גרם גבינה בולגרית
250 גרם גבינת קשקבל
200 גרם גבינה שמנה 9%
3 ביצים
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים לעיסה.
כאשר הבצק מתגבש, קורצים עיגולים. ממלאים במלית. סוגרים. מצפים בביצה טרופה וזורים שומשום.
אופים בתנור בחום של  200 מעלות כ-12-15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים באפיה עוד כ-12 דקות.
בתאבון וחג שבועות שמח.

המתכון באדיבות מאפיית ארוטשס- הנביאים 48. ירושלים. טלפון: 02-6234879






אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319