המטבח הירושלמי

סלט חצילים של סבתא

מצרכים:
2 חצילים בינוניים (ארוכים  וקשים)
4-5 עגבניות רכות
1 בצל
תבלינים -לפי הטעם

אופן ההכנה:
מקלפים את החצילים, פורסים לעיגולים ומפזרים עליהם מלח להפגת המרירות.
לאחר רבע שעה- שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים אותם.
מטגנים במעט שמן עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
קוצצים בצל ושום. מטגנים עד להזהבה. מוסיפים את החצילים המטוגנים.
מוסיפים עגבניות פרוסות לקוביות.
מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. מתבלים לפי הטעם. (סבתא מתבלת בפפריקה חריפה ומתוקה, כמון, מלח ופלפל).

בתאבון







אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319