עוגת דבש קלילה לבעלבוסטע עסוקה

המצרכים:
5 ביצים
3 כפות גדושות דבש
1/2 כפית קנמון
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוס מים חמים+2 כפיות אבקת נס-קפה
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
(50 גר' אגוזים קצוצים / צימוקים)
 
אופן ההכנה:
1.         להפריד ביצים  (חלבונים / חלמונים)
2.         בקערה מס' 1 נערבב חלמונים, דבש, שמן, סוכר, מים חמים+ נס קפה, קמח,
אבקת אפיה, וקינמון עד לקבלת בלילה חלקה.
3.         בקערה מס' 2 להקציף חלבונים לקצף יציב
4.         להוסיף את הקצף (קערה מס' 2) לבלילה (קערה מס' 1) בתנועות עטיפה
5.         להוסיף את אגוזים / הצימוקים
6.         לצקת את הבלילה לתבנית אפיה משומנת.
7.         לאפות בתנור בחום של 180 מעלות צלז' כ-40 דק' (אפשר לבדוק כבר אחרי 30 דק')
8.         העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.

המתכון באדיבות איריס כהן

תבנית אפיה מס 24 /תבנית ח"פ רגילה 20*30 ס"מ




אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319