המטבח הירושלמי

מתכון לכבישת זיתים מוצלחת במיוחד של שלמה צוברי:

  1. מבקעים את הזיתים עם פטיש.
  2. משרים את הזיתים בצנצנות עם מים ומלח.
  3. מחליפים את המים כל שלושה ימים. את השכבה השומנית שמצטברת שומרים בכלי נפרד.

אחרי החלפת המים מחזירים את שכבת השומן ואוטמים היטב.

  1. בפעם השלישית בה מחליפים את המים- מוסיפים פרוסות ומיץ לימון ופלפל חריף לפי הטעם.  אוטמים היטב עם נילון נצמד.
  2. פותחים מינימום אחרי שלושה שבועות, ומתענגים.







אודותינו
מהמטבח הירושלמי
חפצים מספרים
פעילויות לחגים וחופשות
מה חדש במוזיאון
תמונות
פעילויות חינוכיות
אירועים משפחתיים
סיפורים מירושלים
חידת המוזיאון
סיורים והשתלמויות
תערוכות מתחלפות
תערוכות בעבר
מוצג החודש
כתבו עלינו
תקצירי ימי עיון
מפרסומי המוזיאון
מאגר המידע
ספר מבקרים
For English Speakers
צור קשר

 

  מוזיאון "חצר היישוב הישן" - טל: 02-6276319